Búcsú az óvodától

És 2017-ben is eljött a várva várt nap a nagycsoportos gyermekeink számára. Már izgatottan számolgatták, hogy mennyit kell még aludni, hogy végre bemutathassák tudásukat a szüleiknek, nagyszüleiknek.

Búcsúzó óvodásaink már bizonyították szorgalmukat az óvodás éveik alatt: készültek az ünnepekre, jeles napokra, eseményekre, ezért ezen az ünnepélyen is remekül helyt álltak. Az ilyenkor szokásos módon csoportszintű évet záró rendezvénnyel készültünk a vendégeinknek, majd ezután következett a búcsúzás pillanata. Hogy milyen ügyesek a gyermekeink, ki-ki a maga módján mutatta be: a Süni csoport a négy évszakban tanult tudástárát mutatta be, míg a Manó csoport egy lakodalmas játékot adott elő, melyben látszott, hogy az elmúlt év során milyen sokat fejlődött a csemeték néptánctudása. A búcsúzás megható érzésekkel teli pillanatában, a kicsik, a középsősök és az óvodában maradó nagy csoportos gyermekeink kedves szóval búcsúztatták az iskolába indulókat.

   

A gyerekek búcsút vettek az óvodától, óvó néniktől, óvó bácsitól, itt maradó volt ovis társaitoktól, mindazoktól, akikkel együtt voltak, együtt éltek, játszottak, együtt énekeltek, verseltek, rajzoltak, festettek az itt eltöltött évek alatt. Bízom benne, hogy a búcsúzó gyermekek útravaló tarisznyáját sikerült megtöltenünk sok kedves élménnyel, örömteli kirándulásokkal és számos jól sikerült rendezvénnyel, melyre szívesen emlékeznek majd vissza a számok és betűk birodalmából, illetve abban is, hogy olyan nagy szeretettel idézik fel majd ezt az időszakot, mint mi.

       

Vakáció előtti kedves üzenet a gyerekeknek Török Sándor szavaival: Itt minden volt, itt minden múlt, itt minden visszavár. Itt régi nap nem alkonyult, és nem lett ősz a nyár. A pillanat itt megmarad, hát adjatok kezet, a kis sziget mindig szabad, csak emlékezzetek.