Karácsonyi ünnepség Sumonyban

Mint minden évben, 2016-ban is meghívást kaptunk Sumony Önkormányzatától, hogy az iskolás és óvodás gyerekeket felkészítve ünnepi műsort adjunk karácsony közeledtének tiszteletére. Ezúttal a szépen felújított Kultúrházban került megrendezésre az esemény, melyre nagy örömünkre nagyon sokan eljöttek.

Mindig jó érzés látni, hogy a szülők, nagyszülők, testvérek, rokonok kíváncsiak a gyerekek szereplésére, és nagy tapssal jutalmazzák a versek, táncok, énekek és zeneszámok sikeres előadását. A tanító nénik nagy odafigyeléssel válogatják a szereplőket, hogy lehetőleg minden sumonyi kisgyermek színpadra állhasson saját falujában a szeretteiből álló közönség előtt.

       

   

A hosszas és alapos készülődés meghozta az eredményét, a gyerekek csodaszép és tartalmas műsort produkáltak, melyet láthatóan ők is nagyon élveztek. Orsós József, polgármester és Orsós László, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője is szívből jövő köszönetét fejezte ki a gyerekeknek és felkészítőiknek, az óvodapedagógusoknak és a tanító néniknek, a színvonalas programért. A műsorban láthattunk mesejátékot, hallhattunk hangszeres zenét, szívhez szóló verseket és énekeket, melyek mind-mind már a karácsony meghitt hangulatát idézték fel bennünk. Megcsodálhattuk a szereplők fantáziadús jelmezeit – melyek között volt olyan is, melyet a szülőkkel közösen készítettek a pedagógusokkal, mint például a nagyon jól sikerült fenyőfát –, az angyalokat, királyokat, pásztorokat és a szép díszleteket.

Az ünnepi műsor után minden sumonyi gyermek ajándék kapott a szervezőktől, majd kedves vendéglátásban részesültünk: forralt borral, finom meleg teával és süteményekkel kínáltak minket, melyet ezúton is nagyon köszönünk.

Bízunk benne, hogy sikerült örömet szereznünk a gyermekek szereplésével, és jövőre is szívesen látnak majd minket egy hasonló karácsonyi hangulatkeltésre.