Osztályok harca

A 2016/2017-es tanévet rendhagyó módon kezdték az általános iskolások. Megrendeztük az Osztályok harca című vetélkedőt. Külön küzdöttek a felsősök és az alsósok az első helyért, ami a kicsiknél és nagyoknál egyaránt egy pécsi mozizás volt.

A nyolcadik osztályos tanulók az Öngyilkos osztag című szuperhős filmet nézték meg, a negyedik osztályos tanulók pedig A kis kedvencek titkos élete című mesefilmet. Az összes többi osztály Szentlőrincen lett megvendégelve pizzával a részvételért és aktivitásért. Igyekeztünk olyan feladatokkal készülni, amelyek az ügyességre és a csapatmunkára épülnek. Egyes feladatok ismerősek voltak több gyerek számára, ők már találkoztak velük a majálison és a nyári napközis táborban is.

       

   

Többek között a hullahoppos terítés, mely során kettesével a hullahoppban kellett áthordani egyik asztalról a másikra a teríték eszközeit. Készültünk új feladatokkal is, ezek közül egyet-kettőt ki is emelnék. Volt postás játék, ahol a levélírás kellékeit kellett akadálypályán csipesz segítségével eljuttatni egyik helyről a másikra. De említhetem a labdaszállítást is, ami egy pingponglabda műanyag vályúkban történő szállítását jelentette. Volt még sörös dobozból épített fordított gúla, és a kicsik befejezésképp papírláncot készítettek, ami végig ért a zsibongón. A napot összegezve azért egy feladat örök kedvenc maradt, legyen szó felnőttről, vagy gyerekről, ez pedig a medencés játék. Úgy láttam mindenki imád vízben pancsolni. A gyerekek így fogalmazták meg élményeiket:

Sziklai Gergő ötödik osztályos tanuló: „Nagyon élvezetes volt az Osztályok harca, főleg azért, mert én az összes játékban szerepeltem. Kicsit elfáradtam, de megérte.

Széll Ramóna ötödik osztályos tanuló: „A játékok jók voltak, például az, hogy fel kellett szívni szívószállal a pattogatott kukoricát. Az én osztályom pizzázást nyert.