Úton az egészség felé

Ebben a cikkben tanácsokat lehet találni arra nézve, hogy hogyan lehetne egészségesebben élni. Én nagyon fontosnak tartom az egészséges életmód terjesztését, mert ezzel meg lehetne előzni a túlzott elhízást és az abból eredő sokféle betegséget.

Ha a következő tanácsokat betartjuk, akkor tovább élhetünk, és idősebb korunkban is jobban érezhetjük magunkat. Csak akkor sikerül ez, ha nagyon akarja az ember, mert ha nem dönti el fejben, akkor kevesebb rá az esélye, hogy eredményes lesz a terve.

1. Karotin a szervezetben

Lényeg, hogy sok karotin tartalmú ételt fogyasszunk. Karotint találhatunk a sárgarépában, édesburgonyában, kelkáposztában, spenótban, tökben. A karotin azért fontos, mert a szemünket, bőrünket egyaránt védi, látásunkat javítja.

2. Sportolás

A mostani világban el van hanyagolva a sport, ezért az elhízott emberek száma nagyon sok, ezt az elhízást avval tudjunk megmagyarázni, hogy sok fiatal a gép előtt ül, nincs a szabad, friss levegőn. Ha napi szinten egy 30-45 percet sporttal töltenénk, akkor már egy kis lépést megtennénk az egészség felé.

   

3. Vitaminok

Vitamin tartalmú ételeket sokkal többet kellene fogyasztani, mert rengeteg ember kevés vitamint fogyaszt. Főleg télen kéne fogyasztani több vitamint, mivel akkor kevesebb friss gyümölcshöz jutunk. Lényeg, hogy zöldségből és gyümölcsből többet fogyasszunk.

4. Zsíros és sós ételek

A sós és zsíros ételek fogyasztását csökkenteni kell, mert mitesszereket és elhízást okoz. Zsírt főként szalonnában, feldolgozott húsáruban, sót főként a chipsekben eszünk.