Sportszereket adtak át

Királyegyháza és Szentlőrinc általános iskoláiban adták át 2015. december 16-án a szeptemberben rendezett I. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny nevezési díjaiból vásárolt sportszereket.

 

Szentlőrinc és Királyegyháza önkormányzatai, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. együttműködésével valósult meg idén szeptemberben az I. Együtt Gyermekeinkért Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóverseny, ahol a jótékonysági céllal befizetett nevezési díjakat a szervezők a két település iskoláinak sportszervásárlására fordították. A több tízezer forint értékű csomagokat 2015. december 16-án adtak át a Királyegyházai Általános Iskolában, a Szentlőrinci Egyesített Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Szentlőrinci Általános Iskolában.

 

„Jövőre is megrendezzük!” – mondta az átadók alkalmával Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere, aki amellett, hogy ígéretet tett a következő versenyen való részvételre, külön megköszönte a közreműködő pedagógusok, szervezők segítségét. Grím Ferenc, Királyegyháza polgármestere arra kérte a jelenlévőket, külön kiemelve a sportot kedvelő diákokat, hogy még több ismerőst, családtagot buzdítsanak a részvételre. Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője kiemelte; külön öröm, hogy a helyi közösségek támogatójaként nem csak anyagilag, de a gyár önkéntes programja által aktívan is támogatni tudták a sporteseményt.

 

Az első alkalommal, 2015. szeptember 18-án, hagyományteremtő céllal létrejött futóversenyen több mint 300-an vettek részt. A megrendezéshez az önkormányzatok, és a Királyegyházai Cementgyár mellett közel 20 helyi vállalkozás járult hozzá. A jótékonyság jegyében a következő versenyt 2016 szeptemberében tartják.