Mikulás 2015

Minden évben igyekszünk megragadni és támogatni azokat a lehetőségeket, amikor örömet szerezhetünk a gyerekeknek, legyen az gyereknap, iskolai vagy óvodai kirándulás, húsvét, karácsony vagy más ünnep.

Külön öröm számunkra, hogy egyre több jó szándékú segítő mondja el ötleteit, így történt, hogy idén két programot is megvalósíthattunk Mikulásra.

A Királyi Lovas Klub segítségével már december 5-én a kora esti órákban megérkezett Királyegyházára a Mikulás. Rénszarvasok helyett ugyan lovak húzták a kocsiját, de így is nagy örömmel fogadták a gyerekek, és köszönték szépen az ajándékba hozott szaloncukrot meg a narancsot. Sok kisbaba most először találkozott a Mikulással, de nemcsak ők és szüleik, mások is szívesen szelfiztek a kedves öreg télapóval. Köszönjük a Lovas Klub tagjainak, különösen Ormódi Melindának, hogy megszervezte a Mikulás találkozását a falubeliekkel.

       

   

Másnap a Kultúrházban folytatta a Mikulás a királyegyházi programját, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is eljött a krampuszaival, hogy elmesélje az ajándékok szállításának történetét. A krampuszok sokat rendetlenkedtek, egymással veszekedtek, és a Mikulás varázspalástját is ellopták, de a mese végére, ahogyan az már lenni szokott, szépen megjavultak, és segítettek a narancs és a csokoládé kiosztásában. Itt is minden megjelent kisebb nagyobb gyermek kapott édességet és gyümölcsöt, így szerettünk volna egy kis vidámságot, örömet varázsolni az életükbe. Nagyon örültünk, hogy megtelt a terem gyerekekkel, akiket elkísértek az anyukák és nagymamák, és a legkisebbek is élvezhették az előadást a mamák ölében ülve.

Köszönjük Grimné Hunyadvári Éva óvodavezetőnek, hogy meghívta a Kultúrházba a Mikulást, Szabó Zsófinak és Kontra Sándorné, Magdikának, hogy segítették a programot.