Közösen készültünk az ünnepre

2015. március 28-án, szombaton délután 14 órától Húsvéti kézműves foglalkozást tartottunk a Királyegyházai Római Katolikus Plébánia hittantermében. Erre az alkalomra majdnem kicsi lett a plébánia terme (ami számomra nagyon nagy öröm volt!), mert kb. 60 ember jött el, akik között természetesen a legtöbben gyerekek voltak.

Az eseményt a Királyegyházai Általános Iskolával közösen szerveztük és az alapanyagok megvásárlásában a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány sietett a segítségünkre. Mivel ez elsősorban a húsvétra készülő kézműves délután volt, ezért a termékek előállításában olyan tanárok és nevelők álltak segítségünkre, akik már korábban is részt vettek húsvéti dekorációk és munkák előállításában. A gyerekek kipróbálhatták a batikolást (textilfestés viasszal), húsvéti kosárkákat készíthettek nyuszi és tojás díszekkel, de valójában mindenkinek a fantáziájára – és a még meglévő alapanyagokra volt bízva, hogy mit készít, mivel akarja a családját meglepni, esetleg mit akar dekorációként felhasználni otthonában.

       

   

Mivel nem szeretnék kihagyni senkit a sok-sok lelkes és segítő ember közül (akik bármilyen módon segítették ennek az örömteli délutánnak a széppé tételét és egyben a gyerekeknek sok örömet szereztek), ezért csak annyit szeretnék itt leírni, hogy: Köszönök mindenkinek mindent a Katolikus Plébánia nevében, aki bármilyen módon segítette munkánkat!