Jelmezes mulatság az óvodában

Lázas készülődéssel teltek a napok a Királyegyházai Óvodában 2014. február 13-áig, minden kisgyermek azt számlálgatta az ujjacskáin, hogy hány napot kell még aludnia, hogy végre farsang legyen.

Titok ide vagy titok oda, nem volt olyan nap, hogy ne mondták volna el, hogy ki minek öltözik be, ha elérkezik a jelmezbe bújás napja. Mindkét csoport nagyon aktív volt. Könnyen tudtuk motiválni gyermekeinket a farsangi műsor gyakorlására is. Sokat énekeltünk, mondókáztunk, énekes népi játékokat játszottunk, busó maszkot és kisze-bábot készítettünk, így vártuk, hogy elérkezzen a farsang napja.

          

          

       

Rendezvényünket egyedivé tette, hogy a délelőtt folyamán Kovács Gábor, hivatásos muzsikus jött el hozzánk, és ő is mesélt a farsangi néphagyományokról az óvodásainknak, illetve a „pásztor-kultúrából” származó népi ritmushangszerekkel is megismerkedhettek az ovisok.  Ez nagy újdonságot és élményt jelentett gyermekeink számára, főleg, amikor ki is próbálhatták a kolomp, a botra kötött lánc ritmusra történő megszólaltatását. A köcsögduda hangját felettébb mulatságosnak tartották. Muzsikus Gábi együtt énekelt, játszott a gyerekekkel, megtanította nekünk a farsangi dalokat, amit nagyon szeretnek azóta is énekelgetni. Mindenkit megtáncoltatott, színvonalasabbá tette zenei kíséretével a gyermekeink farsangját, ezzel emelve a mulatság fényét.

Nagy örömünkre idén is sok óvodás bújt jelmezbe, hisz így igazi a farsang! Akinek nem volt lehetősége, annak a dajka nénik segítettek jelmezt választani. Sok kedves vendég érkezett az óvodánkba, akik először a gyermekek köszöntőit, farsangi csúfolóit, énekes játékait tekinthették meg. Örömünkre szolgált, hogy az első osztályos tanulók is megtiszteltek bennünket az óvodás farsangon, és szívből reméljük, hogy jól érezték magukat nálunk. Bár bizonyítékul szolgál az a sok érdeklődő, tágra nyitott apró szempár, amely ámulva nézte a szülők és az óvó nénik által előadott mesejátékot. Idén a Csipkerózsika volt a palettán. A jelmezes felvonulás után zene, tánc, mulatozás vette kezdetét. Megnyílt a büfé illetve lángra kapott a kisze-báb az udvaron. Aki átugrotta a parazsat, az egészséges lesz egész évben.

Bízom benne, hogy a Királyegyházai Óvoda ovisai számára szervezett jótékonysági farsangi mulatság máskor is ilyen sikeres lesz. Az összegyűjtött pénz-bevétel az óvodások húsvéti és gyermeknapi ajándékát fogja gazdagítani! Szeretnénk köszönetet mondani, minden kedves aktív szülőnek, a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványnak az anyagi támogatásért, az önkéntes segítőknek a volt ovis szülőknek, a Szülői Szervezetnek és mindenkinek, aki munkájával, sütemény, zsákbamacska és egyéb felajánlásaival hozzájárult a színvonalas vendéglátáshoz, a jó és vidám hangulathoz, az igényes dekorációhoz. Továbbá a gyermekeink nevében szeretnénk megköszönni a Gyöngyfai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak az édességcsomagját is.

Nagyon örültünk a sok-sok pozitív visszajelzésnek, mert ekkor érezzük igazán, hogy nem dolgoztunk hiába.