Egy csodálatos kirándulás ”A padláson”

Egy februári hétfő este az iskolatársaimmal és tanárainkkal kirándulni mentünk Pécsre a Nemzeti Színházba. Egy rendkívül jó színdarabot néztünk meg, A padlás című mesés musicalt.

Odafelé a buszon csak arról tudtunk beszélni, hogy vajon milyen lehet majd az előadás. Mikor megérkeztünk Pécsre, még rengeteg időnk volt, hogy odaérjünk a színházba. Kicsit leültünk a Kossuth téren enni és inni. Ezután felsétáltunk a Széchenyi térre, amitől már nem volt messze a színház. Nagyon izgultam már. Rengeteg ember volt ott. Bementünk, és meg kellett keresni a helyünket, leültünk.  Mikor elkezdődött a darab, nagyon sötét volt, félelmetes zene hallatszott és "füstköd" volt.

 

Egyszercsak belépett a színpadra egy ember: Herceg. Azután jött: Kölyök, Lámpás és Meglökő. ?k voltak a négy szellem. Nekem leginkább Lámpás tetszett, mert vicces volt a kinézete is, és az is, ahogy beszélt. A négy szellem azért jött a padlásra, mert Herceg azt hiszi, ez a megfelelő hely. Próbálták hívni a Révészt, mikor csak belépett egy körözött gengszter, Barrabás. 
Az egész műsort tekintve nekem nagyon tetszett, mert érdekességekkel, mókával és kacagással teli volt. Mikor vége lett azt mondtam a barátnőmnek, Zsófinak, hogy még egyszer megnézném, és fel sem kelnék, mert nagyon jó volt! Amikor kimentünk öltözni, gyorsan csináltunk egy fényképet a barátaimmal. Nem sokkal utána kimentünk a színházból, és elindultunk a buszhoz. Nagyon fáradtak voltunk, hiszen már késő este volt. Hazafelé a buszon sokan csak ásítoztunk, de volt, aki azt mondta, hogy ő még nem álmos. Nagyon jól éreztem magam, remélem majd máskor is megyünk színházba.