A Magyar Vöröskereszt Sumonyban

Lázas készülődés vette kezdetét 2013. december 17-én, amikor a Magyar Vöröskereszt képviselőit és velük együtt a 12 fős bajor küldöttség tagjait vártuk Sumonyba.

Kisgyermekes családok töltötték be a kis termet, majdnem minden szülő kettő vagy három gyermekkel volt jelen. Harminc családnak hoztak ajándékcsomagot. Fürediné Bayer Éva, a Vöröskereszt szigetvári kirendeltségének vezetője és Szűcs Edit a Baranya Megyei Vöröskereszt Igazgatója köszöntötték a családokat, megköszönték szorgalmunkat. A beszédben elmondták, hogy a jelen lévő bajor küldöttség munkatársaival huszonhárom éves munkakapcsolat áll mögöttük. Emlékeztettek bennünket arra, hogy jártak már nálunk: amikor még volt Sumonyban általános iskola, franciákkal, dánokkal együtt hoztak ajándékot. Megígérték, hogy a jövőben is segítik falunkat, más rendezvényeken is. Mindezt természetesen annak köszönhetően, hogy közel három éve jól működik a Sumonyi Vöröskereszt Alapszervezet, melynek célja, hogy véradókat toborozzon és bélyegeket adjon el, hisz a bevétel 60 százalékát a családokra fordíthatjuk. Szűcs Edit igazgatónő záró beszédében kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánt. Majd ezután a szülőknek élelmiszercsomagot, a gyerekeknek pedig játékot, édességet osztottak.

A Roma Nemzeti Önkormányzat nevében köszönöm a családok együttműködését, és ha a segítséget tudták értékelni, akkor 2014-ben is szívesen fogok lépni ilyen és hasonló cselekedetek érdekében. Ezúton kívánok mindenkinek boldog új évet.