Nagy családi nap

Sok segítőkész, lelkes ember összefogásával sikerült megvalósítani május 18-án a családok és minden érdeklődő szórakoztatására a Nagy családi nap című rendezvényt a TÁMOP 5.5.1.B-11/2 „Családi közösségi programok és szolgáltatások fejlesztése a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia szervezésében” programsorozat keretén belül.

 

A Királyi Lovas Klub tagjai látványos és nagyon érdekes programmal szolgáltak, a fogathajtással, melyre a környező falvakból is érkeztek szereplők és nézők, érdeklődők egyaránt. Hat különböző kategóriában hirdették meg a versenyt, és osztottak jutalmakat a nap végén.

 

A Királyegyháza Sportegyesület a focipályán Király Kupa néven szervezett kispályás egész napos futball kupát, melyre tíz csapat (köztük két helyi) jelentkezett. A kupát egy a szomszéd településről érkezett, csak erre az alkalomra összeverődött csapat vitte el, akik a Team nevet választották maguknak. Gólkirály lett Balogh Kálmán, a legjobb kapus címet pedig Boros Zoltán nyerte el.

 

       

 

A Királyegyházai Polgárőr Egyesület tagjai nemcsak arról gondoskodtak, hogy egész nap biztosítsák a rendezvényt, hanem emellett még különböző szórakoztató programokat is szerveztek a gyerekeknek és a felnőtteknek is, mint például: horgászat, célba dobás, aszfaltrajz, sorverseny. A gyerekek kipróbálhatták magukat a falmászásban, rekeszépítésben, beleülhettek a háromdimenziós székbe, a kisebbek pedig ugrálhattak kedvükre a légvárban vagy a trambulinon. A Szentlőrinci Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói ismét nagyon sikeresek voltak a gyermekek körében az arcfestéssel, gyöngyfűzéssel.

 

       

 

Külön köszönet illeti a Nyugdíjas Klub tagjait, akik már kora reggel friss lángossal várták és kínálták a vendégeket, majd meleg étellel kedveskedtek a szervezőknek, a rendezvényen dolgozóknak. Délután Sinkó Csongor csodálatos orgonajátékát élvezhettük a templomban, majd Király József plébános tartotta a Pünkösd alkalmából az Ünnepi Szentmisét. A mise után a plébánián egy a kitartásról, hitről, hűségről és szeretetről szóló megindító filmet nézhettek meg az érdeklődők. A nap során a családok, baráti társaságok bográcsoztak, beszélgettek, ki-ki igényeinek megfelelően jól érezhette magát. A programot utcabál zárta.