Az időseket ünnepeltük

Minden év októberében alkalmat kerítünk arra, hogy az Idősek Világnapja alkalmából műsorral és vendéglátással kedveskedjünk Királyegyháza időskorú lakosságának. Idén a TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0309 jelű Családi közösségi programok és szolgáltatások fejlesztése a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia szervezésében című projekt keretében szerveztük az ünnepséget.

Király József plébános ötlete alapján meghívtuk a környező településeken működő nyugdíjas klubok tagjait is, és felkértük őket, hogy készüljenek egy-egy rövid bemutatkozó műsorral. A rendezvényre a települések Önkormányzatán, polgármesterein keresztül meghívást kapott Királyegyházán kívül Sumony, Gyöngyfa, Szentdénes, Szabadszentkirály, Gerde, Ózdfalu, Bánfa, Rózsafa időskorú lakossága is.

 

   

 

       

 

   

 

Már tíz óra előtt várták az ünnepelteket a rendezvény szervezői és az iskola pedagógusai, akik segítségünkre voltak a vendéglátásban. A konyhán Bedő Istvánné vezetésével készült az ízletes töltött káposzta és a sok finom sütemény. A délelőtt folyamán egymást szórakoztatták a különböző településről érkezett vendégek. Először a gerdeiek énekeltek és verseltek, majd Ózdfalu képviselői adtak elő egy nagyon humoros és egy nagyon megható költeményt. ?ket követte Szabadszentkirály csapata: Pataki Istvánné verset mondott, majd a közönséggel együtt énekelték a nyugdíjasok himnuszát. Végül a műsorban a hazai kórus zárta a sort. Papp Zoltánné, Rózsika versmondása után három slágert adtak elő, melyek közül az utolsó éneklésébe lelkesen kapcsolódott be a közönség. Mintegy csattanóként a műsor végén Rózsika néni két vicces verssel fokozta a hangulatot. Ebéd előtt még volt idő megtekinteni az egyik tanteremben Katona Józsefné és Haragovits Istvánné munkáiból berendezett rögtönzött kézimunka kiállítást, valamint az iskolások munkáinak gyűjteményét az aulában. Volt idő jót beszélgetni, ismerkedni a kellemes napsütésben az udvaron. A tálalásban és az ünnepeltek kiszolgálásában a pedagógusokon kívül az Önkormányzat dolgozói is segítettek, a talpalávalót pedig Bogdán Imre és Gallovich Csaba szolgáltatta. Délután ismét az iskola aulájában Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház művészei vidám, zenés és vicces előadásukkal igyekeztek még jobb kedvre deríteni a vendégeinket.    

 

Köszönjük Grím Ferenc polgármester úrnak a vendéglátáshoz való hozzájárulást, a segítséget az összes iskolai és önkormányzati dolgozónak, valamint a hangosítást Kreizer Krisztiánnak és Grim Gergőnek!