Családi sport- és egészségnap

A Családi közösségi programok és szolgáltatások fejlesztése a Királyegyháza Római Katolikus Plébánia szervezésében című TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-03-09 jelű nyertes pályázat  projektnyitó napján, augusztus 11-én a sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos megnyitó mellett egész napos sportrendezvényt, játékos vetélkedőket és egészségügyi méréseket szerveztünk a lakosság részére.

Foci, főzés, futás, sok mozgás és sok jó beszélgetés jellemezte az augusztus 11-én, szombaton megtartott Családi sport- és egészségnapot. A reggeli órákban dr. Valkai István háziorvos vérvételre várta az érdeklődőket az orvosi rendelőben, az iskolában pedig Végh Józsefné, Erzsike különböző egészségügyi mérésekkel állt rendelkezésünkre. Sajnálatos módon a Magyar Vöröskereszt technikai okok miatt (az autó elromlott) nem tudott megjelenni a beígért véradásra.

A sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos megnyitót megtisztelte jelenlétével Grím Ferenc polgármester, Dr. Győrvári Márk, a Szentlőrinci Kistérség elnöke, Szentlőrinc polgármestere és megjelentek a Pécs TV munkatársai is, akik interjút készítettek Király József plébánossal és Grím Ferenccel.

 

            

 

            

 

A focipályán a terveinknek megfelelően reggeltől estig focizhattak a Király Kupa résztvevői, mások nézték a meccseket, indultak a Királyi Olimpia különböző versenyszámaiban, főztek, vagy csak egyszerűen közös beszélgetéssel ütötték el az időt. 

A Király Kupa szervezését Fata Gábor, a Királyi Olimpia rendezését pedig teljes egészében a Királyegyházai Polgárőr Egyesület tagjai vállalták magukra Varga József és családja irányításával. Köszönet érte!

 

A különböző versenyszámokban az első három helyezettet díjaztuk a következőképpen: 

Király Kupa: 1. Szentdénes, 2. Gyöngyfa, 3. Királyegyháza II. 

Főzőverseny: 1. Nyugdíjas Klub – Nincsevics Istvánné, 2. Polgárőrség és a Szabadszentkirályi csapat 

Futás: 1. Gyúró Sámuel 2. Gyúró Illés 3. Gyúró Zoltán 

Gumicsizmadobás: 1. Sárközi Zsolt, 2. Kotoucs Viktor, 3. Kószó József 

Sodrófa hajítás: 1. Veszprémi Zsanett, 2. Kapási Melinda, 3. Grimm Johanna 

Legjobb háziasszony (tojásterelgetés): 1. Veszprémi Nóra, 2. Grimné Hunyadvári Éva, 3. Bedő Istvánné 

Akadályverseny (csapat): 1. Gyúró Sámuel – Iván Marcell – Gyúró Illés – Kotoucs Viktor, 2. Kelemen Zsuzsa – Czigler Henrietta – Bencze Tamás – Csókáné Varga Hajnalka, 3. Hollósi Richárd – Hollósi Tünde – Sóki Andor – Fata Nóra 

Akadályverseny (egyéni): 1. Kiss Endre, 2. Gál Dániel, 3. Sztojka Sándor 

Kerékpáros ügyességi verseny, fiú: 1. Gyúró Sámuel, 2. Gyúró Illés, 3. Iván Marcell; lány: 1. Fata Nóra 

Erős ember (autóhúzás): 1. Gál Dániel, 2. Göndör László, 3. Sztojka Sándor 

Erős lány különdíj: Sólyom Margit 

Horgászat: 1. Iván Marcell, 2. Lölli Bálint, Sóki Andor, Vojcsik Réka, 3. Makra Blanka