Egy nap az egészségért

A Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának tagjaival évek óta arra törekszünk a falunap szervezése során, hogy a szórakozás és a szórakoztatás mellett egyre többet tegyünk az egészségmegőrzés, az egészséges életmód terjesztése érdekében.

 

Az idén június 23-án megrendezésre kerülő Egészségnapon még az eddigieknél is több programot, lehetőséget kívánunk biztosítani az életmódváltás, a több mozgás, az egészséges étkezési szokások elsajátítására. 

Egészségügyi mérésekkel a háziorvosi szolgálat dolgozói segítik – immár hagyományosan – ezúttal is felmérni aktuális fizikai állapotunkat. 

Vérvételre a háziorvosi rendelőben lesz lehetőség. Fontos: aki ezt a szolgáltatást szeretné igénybe venni, a falunapot megelőző héten jelezze a szakasszisztenciánál az eszközök, papírok előkészítése érdekében. Véradásra is lesz lehetőség a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. 

Ingyenes akupresszúrás masszázs és fül-akupunktúra szolgáltatással várja az érdeklődőket Bartos Ferencné, aki ezenkívül tanácsadással szolgál gyógynövények, méregtelenítő és stresszoldó teák, valamint az ezüstkolloid használatáról. 

Buday Péter, a képernyőről jól ismert mesterszakács főz ebédet ezen a napon az egészséges étkezés jegyében a királyegyháziaknak és vendégeinknek. 

Alakformáló aerobik órát és színpadi bemutatót tart Borsos Anita fitness-aerobik világbajnok és Réfi Eszter Európa- és többszörös magyar bajnok sportaerobik versenyző. 

KRESZ, baleset-, munka- és tűzvédelmi játékos vetélkedőkön vehetnek részt felnőttek és gyermekek hivatásos rendőrök, pedagógusok és munkavédelmi szakemberek segítségével. 

A fogathajtás, falunapunk hagyományosan egyik legszebb színfoltja, idén sem marad el, Mihálovics Gábor és családja közreműködésének köszönhetően. 

A favágó versenyre idén is Varga Sándor várja szeretettel és új ötletekkel a jelentkezőket. 

Traktoros és kerékpáros ügyességi verseny szervezésével gazdagítja a programot a Királyegyházai Polgárőr Egyesület, az érdeklődők a részletes információ és a jelentkezés ügyében Varga Józsefet szíveskedjenek felkeresni. 

Játszóházat, ökojátszóházat, ügyességi vetélkedőket, légvárat, körhintát, trambulint biztosítunk a gyerekek szórakoztatására, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói, valamint a pedagógusok segítségével. Lángossal kínálják idén is a vendégeket a Királyegyházi Nyugdíjas Klub tagjai. 

Kiállítjuk a nagyközönség számára Mészárosné Lovas Ilona festményeit, Kovács László trófeagyűjteményét, valamint az óvodások és az iskolások által az újrahasznosítás jegyében hulladékból készített alkotásokat. 

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. munkatársai is közreműködnek a programokban, és lehetőséget biztosítanak a személyes találkozásra, ismerkedésre, beszélgetésre. 

A színpadi műsorban lehetőséget kapnak fellépésre a helyi csoportok (óvodások, iskolások, társastáncosaink, énekkar, néptánccsoport) valamint a Velényi Vadrózsák hagyományőrző és a Táncoló Cipellők együttes is. 

Sztárfellépők: FENY? MIKLÓS, Szabó Ádám (a Csillag születik című műsorból ismert harmonikás) valamint

Dömötör Balázs (a hegedűs, az egykori Matyi és a hegedűsből). 

Tűzijátékkal és bállal szeretnénk megkoronázni a napot, melynek létrejöttében ezúttal is sok helyi lakos lesz segítségünkre.  

Szeretettel várom azokat a magánszemélyeket, illetve azon civil szervezetek és csoportok képviselőit, akik szeretnék még valamilyen ötlettel kiegészíteni, a lakosság számára érdekesebbé, szórakoztatóbbá tenni a rendezvényt, május 30-án (szerdán) 17 órakor megbeszélésre a Polgármesteri Hivatalba. Telefon: 30/952-29-87.