Büszke vagyok a Papámra!

Az én Papám, Nagy Lajos sumonyi lakos, tájfutó, 58-szoros Magyar Bajnok. A sok bajnokság és a sok győzelem miatt már nagyon jól ismerik őt a tájfutók közösségében. Mivel tudják, hogy a Papám nehéz anyagi helyzetben van, a  július elején Pécsen megrendezett tájfutó szenior világbajnokságra (WMOC) térítés nélküli meghívást kapott. Másképpen nem is tudott volna elindulni, mert a verseny díja a többi kiadással együtt körülbelül 160 euróba került volna .

  A Papám a versenyekre keményen készült, pedig egész télen sérüléssel bajlódott, csak márciusban tudott elkezdeni edzeni. A rövid távú selejtező megnyerése után, sajnos a döntőt nagyon elhibázta, és csak 14. lett 347 indulóból, a legjobb magyarként. A Világbajnokságon 3500 induló volt, több mint 50 különböző országból.Tudom, hogy itthon sokan kinevetik a Papámat, pedig senki sincs rajta kívül a faluban, akinek ilyen sikerei volnának bármilyen sportban.

Büszke vagyok a Papámra, és az ő példáját követve én is elkezdtem futni. Augusztusban ötnapos versenyre megyünk Szegedre. Már nagyon készülünk.