A gyerekek napja

Nemcsak a megrövidített tanév akadályozta a hosszabb kirándulások szervezését az elmúlt tanévben. Sajnálatos módon az a tapasztalatunk, hogy a szülők évről évre egyre kevesebb összeget tudnak szánni a kirándulásokra, ezért igyekszünk azt mindig a legkisebb költségvetésből megoldani, de sohasem szeretnénk teljesen elhagyni, hiszen tudjuk, felnőttként éppen az ilyen, az iskolán kívüli programokon szerzett élmények lesznek a legemlékezetesebbek. Másrészt a tanórán kívüli együttlétek adnak alkalmat a tanítványok jobb megismerésére és a nevelésére.

 

A legtöbb osztály egynapos kirándulásra ment az idén júniusban, kivéve a negyedikeseket, akik részt vettek ugyan az ötödikesekkel együtt a budapesti túrán, de még a nyári szünetben elutaztak Barcsra is, így búcsúztatva az alsó tagozatot és szeretett tanító nénijüket, Hollósi. B. Mercédeszt. Erre az útra azonban már elkísérte őket a leendő osztályfőnök, Toplakné Szummer Marianna tanárnő is. 

Az összes kirándulást támogatta a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány, a Királyegyházi Általános Iskola és az Iskolai Szülői Munkaközösség, így nagyon sok gyereknek, szülőnek egyetlen forinttal sem kellett hozzájárulni a költségekhez.