Grafológiai elemzés a Helyzetben

Kedves Olvasók! Szénássy Klára vagyok, a Királyegyházai Általános Iskolában tanítok. Ennyit szinte mindenki tud rólam, azt azonban talán kevesen, hogy grafológiával is foglalkozom. Mindig is érdekelt a pszichológia, és középiskolás koromban találkoztam egy olyan könyvvel, ami kézírások elemzésével foglalkozott.

 

Teljesen lenyűgözött, hogy egy embert úgy is meg lehet ismerni, ha csak a kézírását látom? 2000 őszétől lehetőségem nyílt a Regionális Grafológusképző és Szakértő Központban Fazekasné Visnyei Irma grafológus szakértőnél tanulni, ahol 2004-ben Grafológus Oklevelet szereztem.De mi is az a grafológia? Elgondolkodtak már azon, hogy miért nincs két egyforma írás? Nézték esetleg már értetlenül a saját írásukat, hogy most miért nem olyan, mint a múltkor? Az írásunk egyfajta mozgás, ugyanannyira egyéni és csak hozzánk tartozó, mint a beszédmódunk, a járásunk, vagy a viselkedésünk, ahogy reagálunk a körülöttünk levő világra. Azzal, ahogy nyomot hagyunk a papíron, firkálunk, rajzolunk, vagy éppen írunk, létrehozunk valamit, ami csak ránk jellemző. Egyedi, mással össze nem keverhető. Az írásunk sok mindent elárul rólunk: milyen a gondolkodásunk, az érzelmi életünk, mennyi energia van bennünk, hogy viselkedünk bizonyos helyzetekben, milyenek a kapcsolataink, hogy viseljük a mindennapi gyűrődést.A grafológus értelmezi a sok jelet, amit a papírra vetettünk, és a kézírásunk elemzése során sok kérdésre választ kaphatunk magunkról. Segíthet abban, hogy lássuk, kik is vagyunk, vagy egy-egy kérdésre is kereshetjük a választ, hiszen néha nehéz megérteni, hogy valami miért nem sikerül.Önismeretet ad, mely lelki fejlődésünk alapja, és az életben való érvényesülésünk, valamint lelki problémáink, az előttünk álló feladatok megoldásának a feltétele. Segít a hozzánk legközelebb álló pálya kiválasztásában, párkapcsolati problémákban, döntési helyzetekben, álláskeresésnél, cégeknek munkaerő- és vezető-kiválasztásban, gyermekek és felnőttek lelki problémáinak feltárásában és azok megoldásában. Szeretnék kipróbálni, mit is lát egy grafológus az írásukban? Juttassanak el hozzám egy írásmintát és egy kérdést, amire választ szeretnének kapni.Az írásminta A4-es, sima lapra íródjon, kék golyóstollal, a lap hátuljára kérem, írják rá, hogy a levél írója milyen nemű, jobb- vagy balkezes, van-e szemüvege, és szed-e valamilyen gyógyszert tartósan. Mi legyen a levélben? Írhat bármiről, de ne másolja, legalább 15 sor legyen.A levél írójának személye természetesen titokban marad, a saját nevét meg sem kell adnia, elég, ha választ egy jeligét, hogy a Helyzetben megírt elemzésben magára ismerjen.

Próbálja ki, találkozzunk a következő számban!

 

Az írását eljuttathatja postán (Szénássy Klára, 7953 Királyegyháza, Petőfi u. 63.) illetve leadhatja személyesen is az általános iskolában. A borítékra feltétlenül írja rá: GRAFOLÓGIA!