December az óvodában

Alighogy kialudtak a Márton napi mécsesek, kis lélegzetvétel után újra felpörögtek az események az óvodai életben. November végén még eljött óvodánkba a Hangoló, aki karácsony közeledtével, bábelőadásával a gyerekek kívánságait teljesítette. A műsort az első és második osztályos iskolás gyerekek is velünk együtt nézték. Ezúton szeretném megköszönni Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványának, hogy anyagilag segítette az óvodánkat a program megvalósításában.

Pár nappal később átballagtunk az iskolába, ahova Pedro bűvész látogatott el, s szórakoztatta a kedves közönséget bűvészmutatványaival. Majd december hatodikán meglátogatott bennünket a Mikulás a krampuszával, és kedves szóval köszöntette a gyerekeket, felnőtteket. Ovisaink nagyon nagy örömmel, érdeklődéssel, énekszóval és versekkel fogadták a kedves, öreg Télapót, aki átadta az ajándékot, és egyénileg kedves szóval jutalmazta a gyerekeket. Köszönöm a Szülői Munkaközösségnek, hogy felvállalta az ajándékok megvásárlását és becsomagolást. Az őszi nap bevételéből lehetőségünk nyílt még arra, hogy elutazzunk Pécsre, és megnézzük a karácsonyi pompában feldíszített Árkádot. A gyerekeket elvarázsolta a látvány: A sok feldíszített karácsonyfa, az erdei állatok látványa a téli erdőben, a sok különböző hópihe és hógömb csillogást csalt a szemükbe. A mozgólépcsővel való utazás meg egyenesen ámulatba ejtette őket. Elmentünk a vásárcsarnokba is, megnéztük és megneveztük a zöldségeket, gyümölcsöket. Így tanulási lehetőségre is kiváló volt a nap, mert nemcsak megbeszélni, hanem gyakorolni is tudtuk a bevásárlás szokásait, és nem utolsó sorban a biztonságos közlekedést is lehetőségünk volt elsajátítani.

 

 

De a legnagyobb örömet az okozta a gyerekeknek, mikor az anyukáik bejöttek az óvodába karácsonyváró napra, és velük együtt készíthették a karácsonyfadíszt, mézeskalácsot, pogácsát, vagy a képkivágót. Úgy vélem, hogy a legnagyobb sikere a természetes anyagból készült karácsonyi kopogtatóknak volt. Ezek az apró gesztusok a gyerek számára kincset érnek, nélkülözhetetlenek és nem is pótolhatók. Az óvodai karácsonyt december 14-én tartottuk. Mindkét csoport sokat készült erre a napra. Nagy örömmel kedveskedtünk a szülőknek a betlehemi műsorunkkal, boldogságot hozott a gyermekek szívébe, hogy sok szülő jött el az ünnepélyre. A Szülők Bálja bevételéből a karácsonyfa alá a sok új játék mellé csokoládé és narancs is került a gyerekeknek.