Máriagyűdre zarándokoltunk

Királyegyháza és Szabadszentkirály Plébánia közös szervezésében két nagy autóbusszal, mikrobusszal és személyautókkal mintegy 130 fővel indultunk szeptember 12-én Máriagyűdre. A megérkezésünk után közös keresztúttal kezdtünk, majd a Fájdalmas Szűzanya szobránál Plébános úr elmélkedését hallgattuk.

A 11 órakor kezdődő ünnepi misét is Dr. Kajtár Edvárd celebrálta a kegytemplomban, majd a szabad programot követően Csibi Imre atyával közösen megáldották a kegytárgyakat és Csibi atya vezetésével közös litániát tartottak. A szintén közös áldás után feltöltődve indulhattunk haza.

Dr. Kajtár Edvárd: 

– Még pár évtizeddel ezelőtt is élt a szokás, hogy az egyes plébániák hívei, az év egy konkrét napján együttesen elzarándokoltak a pécsi egyházmegye legnagyobb Mária-kegyhelyére, Máriagyűdre. Amikor 2006-ban átvettem e területen a rám bízott községek papi szolgálatát, elhatároztam, hogy felújítom e szokást, kezdve a Szabadszentkirályhoz tartozó községekkel. Mi akkor az őszi Kisboldogasszony ünnepét választottuk, pontosabban az ahhoz közeli vasárnapot. Az idei évtől bekapcsoltam e szokásba a Királyegyházához tartozó községeimet is – és persze magát Királyegyházát is. Úgy tapasztaltam, mindnyájunk számára nagy élmény és kivételes lelki tapasztalat volt. Istennek legyen hála!