Kirándultak a Nyugdíjasok

A Nyugdíjas Klub tagjai szeptember 18-án élményekben gazdag kiránduláson vettek részt részben önerőből, részben pedig a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány támogatásának segítségével. Az első megálló Zengővárkonyban volt, ahol a híres Tojásmúzeumon kívül a „Szalma-kincs-tár” kiállítását és a Bormúzeumot is megtekintettük.

Innen kalandos körülmények között jutottunk el a püspökszentlászlói templomba, amely egyébként nem látogatható, de most Dr. Kajtár Edvárd nemcsak bejuttatott minket, de szentmisét is tartott, csak nekünk. Ezután Pécsváradra vettük utunkat egy finom ebéd erejéig. Meglepetésünkre dr. Balázs János körjegyző kétszemélyes zenekart is szervezett a helyszínre, így hazautazás előtt még táncra is perdülhettünk.


Szeptember 4-én Csonkamindszenten, a falunapon lépett fel a Királyegyházi Nyugdíjas Klub énekkara és a Királyegyházi Néptánccsoport. A rendezvény után Szabó Mónika, Csonkamindszent polgármester asszonya kedves levélben köszönte meg a királyegyházi csoportok színvonalas előadását.